Werkproces

Motion Graphic

Een geanimeerde infographic maakt een ingewikkeld verhaal op een speelse manier begrijpelijk. Zet jou productieproces in de spotlights of maak van je jaarverslag een echte eye catcher.

Ik maak complexe informatie behapbaar en toegankelijk voor de doelgroep door de boodschap om te zetten in beelden. In een ruwe schets wordt de verhaallijn samengevat en voorzien van feedback. 

Aan de hand van een storyboard, een soort stripverhaal van de animatie, laat ik mijn ideeën en de verhaallijn zien. Door ingewikkelde informatie te verduidelijken met een metafoor of een vergelijking ontstaat een heldere verhaallijn. Duidelijk maar wel verrassend!

Naast het overzicht van de illustraties, presenteer ik ook een aantal illustratie stijlen, ook wel style frames genoemd. Die stijlen moeten aansluiten bij de doelgroep.  Ze geven de klant bovendien een idee over het eindresultaat.

Na het verwerken van de feedback en een ‘go’ voor het storyboard en de designs gegeven is, start het prepareren van de animatie per scene.

De scenes worden dan stuk voor stuk getekend en klaar gemaakt om te animeren.

Als de scenes klaar staan, is de voice-over al gemaakt en zorg ik dat de animatie netjes op de timing van de stem komt te staan. Na een laatste feedback ronde exporteer ik de animatie in meerdere resoluties en in het gewenste bestandsformaat. Als de animatie online staat is het slechts een kwestie van achterover zitten, kijken en luisteren.